Fridtjov Urdal har laga julekort med kystmotiv etter at ein professor nyleg lurde på om vestlendingar får mindreverdskjensle av alle snø – og innlandsmotiv på julekorta. – Kva kan ikkje dette ha gjort med oss som ein gong var uskuldige born? – Kva kan alt maset om kvit jul i 2018 gje av traumer  i 2038? Då vil det truleg vere endå meir juleregn, over endå større delar av landet?

Det var (er) alltid innlands- og snømotiv på julekorta før. Jula var kvit med fuglenekt med snø på. Tømmerbrune hus. Ikkje ein båt eller ei bu. Ikkje så godt som ei regnbyge og grå veggar.

Nei, i fuglebandet var det silande vått og utepæra skein i vasspyttane i tunet. Sjølvsagt hende det at at jula var kvit, så kvit at ho vart svart. Då hadde lysledningane slitna av all snøen. Då var det julestemning med oljelampe og ovnsdur. Berre så synd at nostalgibegeistringa den gongen var heller dårleg, eller mangelfullt utvikla. Dessutan så måka vi snø for hand den gongen.

God jul.